Tarinoinnin tueksi söimme lounaan, johon kuului aamulla paistamaani tomaatti-yrttileipää (MeNaiset -09) ja Mansikkaista katkarapusalaattia (Pirkka -10). Molempia ohjeita on muunneltu. Jälkiruokakahvin seuraksi nautimme rahkapiirakkaa.
Tomaatti- yrttileipä
1/2 pkt tuorehiivaa
3,5 dl kasvislientä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
6-7 dl täysjyvävehnäjauhoa
1 rkl oliiviöljyä
Päällys
5 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
250 g miniluumutomaatteja
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Mansikkainen katkarapusalaatti
Jääsalaattia
1/2 Cantaloupe melonia
1 pss isoja pakastekatkarapuja
2 dl mansikoita
Kastikke: kaikki oheiset aineet sekoitetaan sauvasekoittimella
2 dl mansikoita
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl ruohosipulia
1 rkl vaahterasiirapia tai hunajaa
Mansikkainen kastike on yllättävän sopiva katkarapusalaattiin.
Jälkiruokana tarjottu sitruunainen rahkapiirakka on teräksisellä tarjottimella, joka on peräisin 50- luvulta. Rahkapiirakan päällä oleva basilikanlehti ja Baselista peräisin olevat suklaat on uhrattu visuaalisuuden alttarille. Mutta kyllä me ne myös söimme.
Tuo mansikkainen katkarapusalaatti vaikuttaa hyvältä. Täytyy testata joku päivä! :-)
VastaaPoistat.Jenni (Dornbirn, Itävalta)
Kyllä kannattaa, maukas, kaunis ja helppotekoinen salaatti. Terveisiä naapurimaahan...
VastaaPoistaMuun muassa sinun blogistasi inspiroituneena avasin vihdoin oman blogin. :-) Jos haluat joskus vilkaista se löytyy täältä. http://jenni-itavalta.blogspot.com/
VastaaPoistaHienoa jenni! ja Onnea blogille.
VastaaPoista