perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kulttuuria hyvässä seurassa

Kävimme tyttärentyttären kanssa kuukauden sisällä kahdessa hienossa näytöksessä. Toinen oli Kaunotar ja Hirviö Suomen Kansallisbaletin esittämänä Helsingissä ja toinen Robin Hood Lohjan Teatterissa. Olemme tottuneita kulttuurinkuluttajia molemmat.

Auto on parkissa, kiiruhdamme juhlavalaistuun Oopperataloon.
Ohjelman tutkimme aina tarkkaan.
Ohjelman luettuaan seuralaiseni oli hyvin selvillä baletin tapahtumista. Olimme molemmat täysin lumoutuneita. Tyttärentytär kehui asiantuntevasti musiikkia, lavasteita, asuja ja tanssia. Itse ihastelin etenkin miestanssijoiden erinomaisia esityksiä. He olivat myös kookkaita, joten hypyt näyttivät upeilta. Kenneth Greve tekee erinomaista työtä!

Vessajonot oli jälleen kerran pitkät, mutta onneksi jonotusmatkan varrella oli isoja peilejä. Seuralaiseni saattoi tanssahdella ja tehdä balettiliikkeitä! Tädit jonossa kuiskailivat, että täällä olevilla lapsilla taitaa olla balettitausta. Tyttärentyttäreni rakas harrastus sivuaa balettia eli hän on taitoluistelee.

Vaniljamunkki puuttuu kuvasta :)
Aika meni kuin siivillä, vaikka näytös kesti 2,5h. Olihan meillä totisesti myös väliaika kaikkine herkkuineen.

Mummi sähläsi kahvin kanssa! Ei kuulemma haittaa, sanoi seuralainen ja riensi pyyhkimään hamettani.
Robin Hood- näytelmässä oli myös tanssia. Lohjalla on hyviä tanssikouluja, joiden osaamista teatteri hyödyntää. Eivätkä lavasteet ja puvut hävenneet yhtään Kansallisbaletille. Näytelmän jälkeen seuralaisemme tuli yökylään, saimme kertailla näytelmää ja ohjelmalehtisen tietoja vielä seuraavanakin aamuna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti