perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ahvenkeitto

Talvisiin herkkuihimme kuuluu ahvenkeitto pilkkiahvenista. Kalastajamieheni nylkee kalat, jotka joskus ovat hyvinkin pieniä. Pienemmistä kaloista teemme yleensä kalakukkoa. Tämän vuoden jäät ovat olleet niin epämääräiset, että kalastaja teki vain kaksi reissua. Toisen reissun kalat paistoimme.

Kalat keitetään 0,5 l kalaliemessä ja perataan (kylkiruodot pois)

Peratut kalat odottavat..
Kalaliemessä keitetään perunat ja salottisipuli.

Porkkanat ja parsa keitetään erikseen. Osa keitinvedestä lisätään kalaliemeen. 
Kaikki (kypsät kalat, kalaliemessä kypsyneet perunat, juurekset) yhdistetään ja toivotaan, että kattila on tarpeeksi iso.

Sakean maukas keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti