perjantai 4. marraskuuta 2011

Nopea suklaavanukas

Tämä on ihan normaali sekoitusvaiheen pintajännitysilmiö.

Suklaavanukkaan ohje on peräisin 80-luvun alusta, jolloin mikroaaltouunit olivat harvinaisempia kuin nykyään. Olen tehnyt jälkiruokaa säännöllisesti vuosien varrella ja aina se maistuu yhtä hyvältä.

Suklaavanukas

7,5 dl kevytmaitoa tai kauramaitoa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa
(1 rkl pikakahvijauhetta)
1 dl maissijauhoa

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa, joka siirretään mikroaaltouuniin. Tehot täysille (750 kW) ja aika 10 min. Sekoitetaan aluksi 2 minuutin välein ja lopuksi, kun vanukas alkaa sakeutua 1 min välein. Se on siinä!!

Lapsenlapsi tykkää vanukkaasta, kun pikakahvijauhe jätetään pois.


Arabian Linnea- vati 50-luvulta.

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje .... ja tutun näköinen vati. Onko se oikeasti sama astia, joka meillä olli kotona?

    VastaaPoista