torstai 20. lokakuuta 2011

Kovaa peliä Sveitsin Alpeilla

Engelbergin golfkenttä on yksi kauneimmista kentistä, joilla olen käynyt. Kenttä on tasaisella maalla, mutta Alppien ympäröimä. Kentän ympäristössä on myös monenlaista toimintaa. Lehmät käyskentelevät kentän laitamilla ja vuorilta tulee vettä solkenaan jyrkkää rinnettä pitkin. Toisen puolen rinnettä käytetään kiipeilyseinänä.


Kiipeilijä


Epävarmana Engelbergin 10-tiillä.

Vallan verraton kenttä Gotthard Realp löytyy läheltä Andermattia. Kentällä on vain 9 reikää, mutta enempää ei kyllä jaksa pelatakaan, koska korkeuserot ovat huimat. Paitsi tietysti mieheni.


Tässä tiiataan johonkin eteenpäin.

Tiiauspaikalle pääsee serpentiinipolua.

Kyllä hän on kuvassa.

Itse menin vessaan, joka oli yllättävän hyvä.

  Vuoripuro solisee Andermatissa, jossa meinattiin kävellä sopiva lenkki. Se keskeytyi melko alkuvaiheessa, koska jouduin alppiniitylle "asioille", eikä siitä meinannut tulla loppua. Paperivarastotkin ehtyivät, joten piti palata hotelliin.

Andermatissa voi myös lasketella, jonka mäkiä perheen miehet ovat 90-luvulla testailleet. Mieheni on myös kävellyt sveitsiläisen työkaverinsa kanssa Andermatin vuorilla.

3 kommenttia:

  1. Varmaan alkaa olla viimeiset vaelluspäivät käsillä ennen lumien ja jäiden tuloa. Nyttenkin on jo 1600 metrin korkeudessa varjon puolella jäisiä polkuja, auringossa sitävastoin riittää kuraa. Maisemat on kyllä upeita. Ja kiipeily tekee "eetvarttia" reisille ja takalistolle. syysterv. paskeriville

    VastaaPoista
  2. Komppaan kiipeilystä reisi-ja takalistokivuille!

    VastaaPoista
  3. Kauniita maisemia. Itse olen niitä ihaillut Sveitsissä vain autosta, mutta Itävallassa ja Saksassa olen patikoinnut muutaman kerran. Myös siellä on ollut aivan henkeäsalpaavia näkymiä. Viimeksi olimme Garmisch-Partenkirchenissä.

    VastaaPoista