lauantai 6. elokuuta 2011

Perjantai-illan huumaa Baselissa ja Intiassa

Baselissa ollessamme syömme aina perjantaisin grillattua makkaraa. Tapa saattaa juontaa juurensa mieheni työmatkasta Intiaan 90- luvun alussa, jolloin hän tapasi keskellä viidakkoa olevassa tehtaassa yllättäen suomalaisia, Valmetin miehiä. Heillä oli tapana juhlistaa viikonloppua HK Blööllä ja saunalla. Mieheni tuli paikalle "vääränä" päivänä, joten hän pääsi vain saunaan. Tehtaalla vierailevat asuivat heitä varten rakennetuissa huoneissa, joihin oli kulku suoraan ulkoa. Tehdasalueen ympärillä oli aidat, mutta eiväthän ne käärmeitä estäneet. Alueella oli myrkkykäärmeitä, jos käärme pisti, oli syytä tappaa otus ja mennä sen kanssa tehtaan ensiapuun. Siellä annettaisiin oikeat rohdot, mutta se edellytti, että käärme tunnistettaisiin. Mieheni tarkasti nukkumaan mennessä taskulampulla huoneensa jokaisen kolkan.

Baselin makkarat nautitaan aina, kun on mahdollista parvekkeella. Kypsennys tapahtuu sähkögrillillä, jota olemme käyttäneet menestyksellä myös lihan kypsentämiseen.


Vihannekset valmiina.
Huomaa parvekkeen etuseinän kätevä taso.
Torstaisin, valmistautuessamme makkaorgioihin, syömme Baselissa usein Manorilta ostettua sushia.

Sushin teko ei voi olla niin vaikeaa, ettei sitä oppisi.

1 kommentti: