maanantai 1. elokuuta 2011

Kevyttä ja helppoa kesäruokaa


Kuvan otin vasta, kun puolet keitosta oli syöty.

Meillä on aikojen alusta syöty kesäkeittoa kerran kesässä. Kun lapset olivat vielä kotona, tein aina yhden ison keiton ja jaoin sen kahteen osaan, koska poika tykkäsi kirkasliemisestä, kun taas tyttäreni kanssa söimme mieluummin kermaista keittoa. Keiton juuressa (kypsennysvaiheessa) oli vain vähän keitinlientä. Vasta jaon jälkeen lisäsin kermaa tai juureslientä lisää.



Minulla on tapana keittää koko rykmentille riippumatta syöjien määrästä. Keiton kohdalla se ei haittaa, koska se on parhaimmillaan kahden päivän kuluttua.

Kesäkeitton ohje

13 uutta pientä perunaa
7 pientä porkkanaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
useita salottisipuleita
1 dl herneitä
1 dl papuja
20 kpl lehtipinaattia
0,5 l vettä
suolaa ja sokeria
1 rkl voita
6 dl kevytmaitoa

Pese juurekset ja suikaloi porkkanat. Paloittele pavut, kukka- ja parsakaali sekä irrota herneet paloistaan. Leikkaa pinaatti pieniksi suikaleiksi. Kiehauta voilla, suolalla ja sokerilla maustettu vesi. Lisää perunat ja porkkanat, kypsennä. Lisää loput kasvikset ja hauduta muutama minuutti. Lisää pinaatti, kaada maito joukkoon ja kiehauta. 

Jälkiruokana maistuvat helppotekoiset, vähäkaloriset raikkaat vadelmaleivokset (132 kcal/pala), joiden ohje on aitoa 70- lukua.

Tällä kertaa vadelmat eivät pysyneetkään pohjalla!

Vadelmaleivosten ohje (2 pientä kakkua a`10 palaa)

POHJA
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
4 rkl vehnäjauhoja

TÄYTE
3 dl vadelmia
3 liivatelehteä
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl luomusitruunan mehua
1 dl vispikermaa (23 %)

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja sitten jauhot. Kaada taikina kahteen kartonkivuokaan. Paista 225 C/ 5 min. Jäähdytä levy tasaisella alustalla.

Vuoraa pitkä vuoka foliolla niin, että se menee vuoan reunojen yli ja laita marjat pohjalle (pakastemarjat jäisinä).

Vadelmat on ladottu pohjalle
Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa täytteen munat ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se munasokerivaahtoon. Puserra liivatelehdet ja liuota kuumaan veteen. Kaada ohuena juovana täytteen joukkoon.

Kaada sitruuna hyytelö marjojen päälle ja pane kakkulevy hyytelön päälle.



Käytän näitä samoja kartonkivuokia useamman kerran!

Käännä folion reunat suojaksi ja laita vuoka jääkaappiin 3 tunniksi. Kumoa kakku leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti