perjantai 5. joulukuuta 2014

Rukiiset joulupiparit

Hellun jouluvalmisteluihin kuuluu Mamsellin pipareiden leipominen, koska ne ovat mieheni suosikkeja. Aika ajoin kokeilen uusia ruskeiden pipareiden reseptejä ja nyt on Hellu löytänyt oman suosikkinsa. Myös mieheni hyväksyi Mamsellien rukiiset sisaret.

Ihaile rukiista jauhoseosta!
Hellu osti kaksi uutta metallista muottia.
Pipareita riittää, tässä on vasta puolet.
Hellu malttoi koristella kokonaista 4 piparia, jonka jälkeen oli pakko siirtyä maistelemaan.

Kuka lie haukannut palan tuostakin piparista?
Jos haluat kokeilla niin tässä on ohje. Tee taikina mielellään leivontaa edeltävänä päivänä.

Rukiiset piparit/ 200 C, 6-8 min

2 dl siirappia
2 dl (tummaa) sokeria
1 pss/ 6 tl piparkakkumaustetta tai (1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta, 1 tl neilikkaa, 2 tl kaardemummaa)

300 g voita tai margariinia

2 kananmunaa tai 1 dl appelsiinimehua
1 dl kermaa
2-3 tl soodaa
8 dl erikoisvehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen rasva ja sekoita välillä, kunnes rasva on sulanut. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat (tai mehu), kerma ja jauhoseos+sooda. Laita jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti