sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lohjalaista herkkua

Eräänä huhtikuun perjantai-iltana lähdimme mieheni kanssa Lohjan keskustaan tarkistamaan, mikä meininki! Tämä siitä huolimatta, että Hellu oli pyöräillyt edellisenä päivän eestaas Virkkalaan pullakahville (21 km) ja saanut järkyttävän reisikivun.

Pistäydyimme Opus K:hon, jossa oli parahiksi ainakin 7- jäseninen vanhanajan rautalanka- orkesteri soittelemassa. Mieheni otti olusen, mutta meikäläinen varmisteli nestehukan torjuntaa isolla omenamehulla.


Opus K, tunnelmallinen paikka, isosta kirjahyllystä pisteet!

Seuraavaksi menimme Cafe Lauriin, jossa oli tarkoitus viettää tovi. Aluksi meille tarjoiltiin paikallista Alitalon omenasiideriä.

Cafe Lauri
Myös Laurissa oli bändi.
Mieheni asustus, omaani en muista.

Illan aiheena oli L`Omena, joka ei ole Calvados, mutta valmistettu Lohjalla. Juomassa maistui omena sopivasti, eikä se hävennyt yhtään Ranskan juomille. Lisäksi nautimme lohjalaisista juustoista. 

Todella maukkaat ja erilaiset juustot.
Vaalein juusto on miedoin ja se kypsyy mehiläisvahakuoressa, joka on juustolan isännän mehiläisistä peräisin. Sinihomejuuston tumma kuori on puolestaan viininlehdistä, jotka ovat taas oman pihan tuotantoa.

Viininlehdillä päällystetty juustokiekko.
Ilta oli onnistunut!

En malta olla kehumatta lohjalaista Kuntun teurastamoa, josta nykyään ostamme lihat. Tuoreus on taattu, kun eläimet teurastetaan kaupan seinän takana ja hinnat on edulliset. Tarjolla on nautaa, sikaa, lammasta, hevosta yms.


Kuntun vanha lihan leikkaus alusta.
Kuntun pata, erilaisia lihoja ja kypsytys 3 h. Maistuu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti