lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hellun huonekasvit

Hellu on leikkokukkien vannoutunut ystävä, koska ne eivät juuri hoitoa kaipaa ja ovat koko ajan kauneimmillaan, kunnes kuihtuvat. Huonekasveihin sensijaan Hellulla on hyvin epäselvä suhde, koska ne kaikki vaativat erilaista hoitoa ja minulla on huono kasvihoitomuisti. Halusin taas kokeilla ja nyt minulla on 3:n kasvin sitkeä joukko.

Trion kuningattaren ostin nimen perusteella (kevät-kaktus). Totuttelemme vielä toisiimme, mutta se vaikuttaa hyvin innostuneelta. Aukoo ja sulkee kukkiansa joka päivä. Hieman pelottaa, koska kukkivat kasvit eivät yleensä kyydissäni kestä.


Anopinkieli, kaunis vanha kasvi, jonka muistan syntymäkotini ikkunanlaudalta. Hän ei ole kranttu!


Kaktus-kuvissa häämöttää huonekuusi. Näyttää vaativalta, mutta tuntuu tykkäävän olosuhteistani. Hellu ei puhu kasveilleen, mutta ajattelee niitä joka aamu.


Hellun huonekasvikolmoset.
Luulen, että olen vihdoin onnistunut löytämään tavan, jolla kasvit säilyvät mielessä jokoa päivä. Sijoitin ne olohuoneen pöydän päähän, ikkunan eteen. Hellu syö nimittäin aamiaisen kukkien vieressä. Niitä ei voi olla ihailematta, ja samalla kuin vaivihkaa, tunnustelematta mullan kosteutta.


4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä. Ota kuva kerran kuukaudessa, niin näet mihin suuntaan kasvisi kehittyvät.

    VastaaPoista
  2. Hei Hellu, kokeile orkideaa. Erittäin helppo hoitoinen, ei tarvitse vettä, vain valoa. Minulla on useampia kappaleita ja kerren viikossa laitan ne pesuvatiin kylmään veteen (useimmiten puoli päivää tai joskus unohtuvat pitempäänkin) mutta hyvin kasvavat ja kukkivat.
    Tervesiset: Ei viherpeukalolta

    VastaaPoista
  3. Jaaha, taidanpa rohkaistua ja ostaa orkidean, kiitos!

    VastaaPoista