keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Lihapiirakka

Kukapa ei lihapiirakasta tykkäisi. Se on oiva väli- ja iltapala, mutta toimii lisukkeiden kanssa myös pääruokana.

Kärsimätön syöjä jo odottaa


L i h a p i i r a k k a

Rahka-voitaikina
5 dl vehnäjauhoja
200g rasvaa
250g maitorahkaa

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää rahka ja laita taikina jääkaappiin.

Täyte
1 sipuli
1 purjo
1 salottisipuli
500g jauhelihaa
2 dl riisiä
1 kananmuna
suolaa, pippuria, tomaattisosetta, soijaa, kuivattuja yrttejä
Kananmunaa voiteluun

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Keitä riisi kypsäksi vedessä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta reilusti.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensimmäinen leivinpaperin päällä ja nosta uunipellille. Lisää täyte ja käännä pohjan reunat täytteen päälle.


Kauli kansi leivontapaperin päällä ja kippaa se täytteen päälle. Jämätaikinasta voit tehdä koristeet.

Koristeena on Baselin vaakuna.
Voitele munalla, pistele haarukalla ja paista 225 C/n. 30 min

!Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti