perjantai 24. tammikuuta 2014

Hei, me leikitään

Lapsenlapset vierailevat säännöllisen epäsäännöllisesti ja kaivavat tullessaan leikkikalut esille. Tässä muutamia suosittuja kestohittejä lapsen iästä riippumatta.

1. Vajaa sata vuotta vanha kahvimylly
Pienempi pyörittää vain kampea, ei tiedä vielä oikeasta jauhamisesta mitään. Isompi jauhaa meille suodatinkahvia. Siinä juttu lentää ja pavut rouhiintuvat. Jauhatusprosessi on pohdittu moneen kertaan ja tarkasti läpi, kuten esikois-lapsenlapsellamme on tapana.




2. Vanha matkaradio vuodelta -73


11 v:n kommentti radiosta: "Ai se on se, josta tulee vanhoja uutisia". Pienempi rämppää kasettisoittimen nappuloita ja joka välissä rämähtää kasettisoittimen luukku irti. Volyyminappulan sijainti on salattu niin pitkälle kuin mahdollista. Radio on meillä normaalikäytössä keittiössä.

3. Kuulapeli -80 luvulta, ostettu Amerikasta


Mieheni toi tämän oivan pelin lapsillemme työmatkalta. Se vaan kestää ja kestää. Ideana on kuljettaa kuula mahdollisimman nopeasti koko radan läpi. Pelissä on 8 "laitetta", jotka liikkuvat eri tavoin pelin alalaidassa olevilla napuloilla ja joiden läpi kuula yritetään viedä siten, ettei se putoa alustalle. Pelasimme peliä omien lasten kanssa, kun  olivat 10v molemmin puolin, silloin otettiin aikaa ja nopein voitti.

Pelillä voi hyvin leikkiä kaksivuotiaskin, hän opettelee, miten kuula ja nappulat toimivat eri laitteissa.

3. Brion puinen junarata -80 luvulta

Kestosuosikki

3 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiisi googlen kuvahaun kautta etsiessäni juuri tuota kuulapeliä! Onko tietoa pelin oikeasta nimestä? :) Muistan pienenä tarhassa pelanneeni tuota ja pidin siitä kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Olen nyt reissun päällä, mutta palaan asiaan n. Viikon kuluttua. En muista merkkiä. Peli oli taas kovassa käytössä tällä viikolla...

    VastaaPoista
  3. Hei! Minäkin kyselisin kuulapelin nimeä! :)

    VastaaPoista