keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Taiteilijatapaaminen kahvilassa

Lohjalla on lukematon määrä kahviloita, joita mieheni kanssa kierrämme omaan tahtiimme. Nautimme tunnelmasta ja maukkaista itseleivotuista herkuista. Kahvilatunnelmista nautimme jo Baselissa asuessamme.

Paras paikka Lohjalla on Cafe Lauri. Siellä on joka kerta ihan kaikki kohdallaan.


Olemme ystäväni kanssa Schjerbeck- faneja, joten taiteilijatapaaminen sopi hyvin Cafe Laurin antimien ääreen. Ovathan kahvilanpitäjätkin ovat kulttuuri-ihmisiä. Keskustelun pohjana meillä oli vuosikalenteri, jossa oli Helenen maalauksia (kutsumme häntä tuttavallisesti etunimeltä) sekä hänen maalauksiensa malleista kertova erittäin mielenkiintoinen kirja.


Jotta keskustelun energiataso säilyisi korkeana, nautimme myös maukkaan lounaan.

Keitto ja sämpylä
Katkarapusalaatti ja sämpylä
Cafe Lauri ei ole pelkkä kahvila, siellä voi myös nauttia musiikkiesityksistä, runoista, tanssista, kirjailijoiden tapaamisesta ja kaikki paikallisten ihmisten voimin.


4 kommenttia:

  1. Voi Hellu!
    Kammarisi on hyvää luettavaa, nautin aina postauksistasi.
    Olen myös sveitsissä, toistaiseksi, asuva suomalainen.
    Tsemppiä kirjoitteluun ja hyvää joulua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Nautihan elostasi sveitsinmaalla, meikäläinen kaipaa ja suunnittelee aina seuraavaa reissua edellisen päätteeksi! Hyvää joulunaikaa sinullekin!

      Poista
  2. Lukematon määrä kahviloita, Lohjalla? Minun mielestäni siellä saisi olla paljon enemmän kivoja kahviloita... Tämä kahvila Lauri on ehdottomasti kaikista kivoin! Ja St.Honoresta saa ihania leivoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä hieman innostuksissani liioittelin, mutta vertaan tilannetta Hämeenlinnan, jonka kahvilat loistavat lähinnä poissaolollaan. Onhan sielläkin tietysti Laurell, mutta...

      Lohjalla on St. Honoren ja Cafe Laurin lisäksi Kahvila Liisa (tunnelmallinen vanha talo), Nina-Maria (romanttisen vanhaksi sisustettu, etenkin parvi on kiva), Lohjantähden alakerrassa Nina-Marian sivupiste sekä Domus-kahvila kirjastossa. Kaikissa on itsetehnyt leivonnaiset, kullakin oma tarjontansa ja tyylinsä leipoa. Sitten on tietysti Presso, mutta sitä ei lasketa...

      Poista