tiistai 6. maaliskuuta 2012

Nopea ja helppo mustikkapiirakka

Kesäistä mustikkapiirakkaa tekee mieli myös pakastemustikoiden aikaan. Tässä on tosi helpon ja nopean marjapiirakan ohje, joka maistuu mukavasti rukiiselta. Alkuperäisessä ohjeessa on ruoanvalmistusjogurtti, mutta sellaista ei enää kaupoista löydy, joten käytin turkkilaista jogurttia.



Mustikkapiirakka (175 C/ 40 min, vuoka halk. 28 cm)

200 g turkkilaista jogurttia
1,5 dl juoksevaa margariinia tai Oivariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

2 dl ruisjauhoja (tai hiutaleita)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 - 4 dl mustikoita (perunajauhoa, jos käytät pakastemansikoita)

Sekoita kulhossa jogurti, sulamargariini, sokerit ja muna. Lisää kuivat aineet seoksena. Taputtele taikina vuokaan ja kumoa mustikat päälle.

Vaniljakastike tai jäätelö kruunaa nautinnon.

2 kommenttia: