tiistai 7. helmikuuta 2012

Laatumunia Pohjois- Saksassa

Haaveilimme syksyllä kävelyretkestä Schwarzwaldissa, johon on Baselista vain lyhyt automatka.  Mieheni on käynyt siellä talvella hiihtämässä ja itsekin olen ollut mukana kävelemässä. Eräällä talviretkellä tapasin oikean ratsuhevosen, joka teki tansssahteluliikkeitä emäntänsä ohjauksessa. Vain muutama kymmenen kilometriä Baselista ja ihmiset puhuvat oikein saksaa. Meikäläinenkin ihan innostui ja otti koko sanavaraston käyttöön. Hevonen hyppeli lumisella polulla ja me vaihdoimme kuulumisia (myös talvisotaa käsiteltiin).

Syksyisellä retken yrityksellä satoi koko ajan ja jos ei satanut, niin pilvet roikkuivat silmien tasalla. Kävely sai siis jäädä sikseen ja suuntasimme maalaistaloon, jossa oli pieni ravintola. Todellista lähiruokaa, lähes kaikki oli omalla tilalla tuotettua. Tilasin Ruh mit brot ja sain ihanan munakkaan, jossa oli yrttejä ja kinkkua sekä maan mainion salaatti. Niin hyvää munakasta en ole koskaan syönyt!! Kun lähdettiin pois, tuli kanalauma kukon kera nurmikon laitaan. Sieltä siis paljastui hyvien tuoreiden munien lähde.



Paikalla oli myös kaksi saksalaista pariskuntaa, jotka olivat riisuneet märät päällysvaatteensa uunin pankolle kuivumaan ja söivät pitkän kaavan mukaan.


Pihamaalla tepasteli kukko kanalaumoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti