perjantai 17. lokakuuta 2014

Rakas ruokapöytäni - on rikki

Ruokapöytä, joka sijaitsee keittiön ja olohuoneen rajamailla, on Hellulle hyvin tärkeä paikka. Siellä syön aamiaista (pitkään), pelaan pasianssia ja luen sanomalehtiä. Tärkeää ovat tietysti myös yhteiset arkiateriat puolison kanssa.


Hellu ja Olli istuvat säännöllisesti myös sohvalla, josta on suora näkymä ruokapöytään. Pidämme toisiamme kädestä tai istumme sylikkäin sekä mietimme maailman menoa joko hiljaa tai yhdessä. Eräs tällainen rauhallinen tuokio sai julman lopun, kun Olli huudahti, että ruokapöytä hajoaa! Toden totta täyspuinen pöytä oli pahasti notkollaan keskeltä. Painoin välittömästi paniikkinappulaa!

Valkoinen, pitkänmallinen muovikappale on tullut tiensä päähän.
Pöydän sai vielä juuri ja juuri lyhimpään asentoonsa. Lähemmässä tarkastelussa paljastui, että pöydän ainoa muovinen osanen oli hajonnut. Takuu (10 v) oli juuri mennyt umpeen. Olli kilautti ostopaikkaan eli Vepsäläiselle, joka selvitti asiaa valmistajan kanssa. Kyseistä ruokapöytää ei enää valmisteta, vastasivat italialaiset kesälomiensa jälkeen. Mutta metalliset varaosat (112e) voi tilata ja kalusteliikkeen asentaja tekee työn (80e).

Hellu on niin riemuissaan asioiden saamasta onnellisesta käänteestä, että julkaisee kaksi kuvaa Ranskasta: syksy puutarhassa ja leipomokaupan maksuautomaatti.


Toimii setelirahoilla ja kolikoilla + antaa oikein takaisin.

2 kommenttia: