lauantai 13. syyskuuta 2014

Nizza - Nice - Nissa

Hellu on siirtynyt Etelä- Ranskaan miehensä kera. Vuokrasimme seitsemän hengen auton, jonka mittasuhteet liikenteessä ensin hieman hämmensivät. Sunnuntaina on tulossa lisää porukkaa Suomesta, joista kaksi puhuu paikallista kieltä. Kaksi muuta liikkuu koko ajan ja heistä toinen puhuu/kyselee alati.

Laskeutumassa Nizzaan. Samalla penkkirivillä istui Mika Salo.
Mieheni häipyi heti ekana päivänä tutulle golfkentälle. Hellu kiitti, koska sai kokonaisen päivän yksin kävelyskelyyn.

Nizza on Hellulle helppo kaupunki, koska siellä ei voi eksyä. Ainakaan, jos pysyy Rantapromenadilla. Hotellikin, jossa viivymme kaksi ekaa yötä on Promenadin varrella.

Hellua vaivaa edelleenkin vakava saksankielen purskahtelu suusta, joka on hyvin harmillista täällä Ranskanmaalla. Liekö johtunut siitä, että ekalla kerralla respassa minut neuvottiin kääntymään vasemmalle ja ottamaan bussi 9 tai 10, kun kysyin miten pääsen keskustaan. Mitään ei löytynyt ja kysyessäni uudelleen pitikin kääntyä oikealle ja ottaa bussi 52!  Se toimi.

Ennen bussin menoa kävin hotellin vieressä olevassa puistossa, jossa oli trooppisia kasveja ja elämiä.


Vesiurut.

Orkhideatarha.
Kokeilin kameranasetuksia.

Rantakatu, Negresco ja meri olivat entisellään. Onneksi!

Aurinko paistoi ja täällä on kesä.


Lounaspaikaksi löytyi yhdenhengenpöytä merenrannalta! Nizzalaista salaattia tuoreiden, pienten ja maukkaiden oliiveiden kera.




Kahdeksan kilometriä kävelyä ja levollinen mieli. Erityisen tyytyväinen olin puistokävelyyn, jossa sai nauttia väreistä ja luonnonäänistä, eikä puistossa kenelläkään ole kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti