maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hunajaa - purkkeja ja purnukoita

Tykkään hunajasta. Ostan Lohjalaista ja Kirkkonummelaista mettä, mutta myös eurooppalaista hunajaa. Hunajaa käytän teen kanssa sekä paahtoleivän ja lettujen päällä. Hunajani ovat lähes juoksevia ;)

Kurkkukivun ensioireisiin otan teelusikallisen hunajaa. Se auttaa ja joskus jopa pysäyttää kivun. Tähän ihan tieteellinenkin selitys. Hunajassa on glukoosi-oksidaasientsyymiä, joka tuottaa vetyperoksidia. Lisäksi hunajasta löydettiin 2010 bakteereita tappava ainesosa (defensin-1- proteiini).

Baselissa ostan hunajan aina torilta.



Tässä on erittäin hyvää tummaa itävaltalaista metsähunajaa! Maistuu ihan erilaiselta kuin kotimaiset hunajat. Maku on vivahteikas ja jälkimaku vahvan karhea.



Tässäpä oiva herkku Provencesta, hienostunut laventelihunaja!



Portugalilainen "kanerva"- hunaja on ihanan kermaista.



Alppiniittyjen satoa.


Arvoitus: Mihin näitä kapistuksia käytetään? Tyynymäiset kapineet muotoutuvat hieman.


Ne ovat munakuppeja!

En suinkaan kerää peltirasioita, nämä vain ovat pysytelleet mukanani, koska tykkään niistä kuin hunajasta.

Peltipurnukoiden vieressä on kartonkisia suklaarasioita, joita en raaski heittää pois, kun ne ovat niin huolella suunniteltuja ja tehtyjä.


Tässä kaunokainen Lontoosta -70 luvulta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti