perjantai 2. joulukuuta 2011

Ricottavanukasta herkkusuille

Olimme tyttäreni kanssa 90-luvun alussa italialaisen ruoan kurssilla, josta jäi monta maukasta ohjetta elämään. Ricottavanukasta on helppo valmistaa ja se on tosi maukasta marjojen kera tai ihan sellaisenaan. Tämä vanukas syötiin italialaisen päivällisen päätteeksi.

Kakkuluoteessa on paistollisesti hieman epäselvä kohta. 
500g ricottajuustoa
4 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
250g sokeria
1 tl kanelia
2 sitruunan (luomu) raastettua kuorta
5 rkl sitruunan mehua

Notkista ricotta ja vatkaa se keltuaisten kanssa. Sekoita joukkoon jauhot, sokeri, kaneli, sitruunankuoriraaste ja -mehu. kun seos on tasaista kääntele joukkoon varovasti kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Kaada seos voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 25 cm. Kypsennä 180 C uunissa noin 40 min, kunnes vanukas on kiinteytynyt. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Ricottajuuston voi korvata: 150g maustamatonta Hovi juustoa + 2 purkillisela smetanaa

1 kommentti: