Äitini oli kotoisin Savosta, joten kalakukkoja on tullut tehtyä ennenkin. Aluksi äidin kanssa myöhemmin ihan itse. Kukoista tuli yleensä joko kovakuorisia tai erittäin kovakuorisia. Ja ne lauloivat aika usein.
Kalakukon kuori
3 dl vettä
vehnäjauhoa ja ruissihtijauhoa suhteessa 1:1 (hyvä sitko, ei repeile)
suola
75 g rasvaa
Kaulitaan soikion muotoiseksi ja reunoilta ohuemmaksi kuin keskeltä.
Alustin tiukan taikinan omin kätösin |
35 kpl nyljettyjä ahvenia, jotka suolataan sopivasti. Kalat valutetaan ja kuivataan
200 g siansivua siivuina
suolaa siansivujen päälle ladottaessa
Kalakukon paistaminen
Kalakukon ympärille kiedotaan voipaperi ja sen päälle folio. Paistetaan 225C lämmössä 2 tuntia, jonka jälkeen lämpötila lasketaan 120 C:een ja paistetaan 4,5 tuntia. Lasketaan lämpötilaa 100 C ja paistetaan 2,5 tuntia.
Paras kukko ikinä! |
Huom! Puinen pakki! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti