sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pehmeäkuorinen Kalakukko

Sveitsin vuosina kalakukosta saattoi vain haaveilla! Eräänä päivänä tänä talvena pilkkivä puolisoni onki Lohjanjärveltä n. 60 kpl pientä ahventa, joista sinttiä 35 kpl päätyi kalakukkotarpeiksi.



Äitini oli kotoisin Savosta, joten kalakukkoja on tullut tehtyä ennenkin. Aluksi äidin kanssa myöhemmin ihan itse. Kukoista tuli yleensä joko kovakuorisia tai erittäin kovakuorisia. Ja ne lauloivat aika usein.

Kalakukon kuori
3 dl vettä
vehnäjauhoa ja ruissihtijauhoa suhteessa 1:1 (hyvä sitko, ei repeile)
suola
75 g rasvaa
Kaulitaan soikion muotoiseksi ja reunoilta ohuemmaksi kuin keskeltä.

Alustin tiukan taikinan omin kätösin
Kalakukon täyte
35 kpl nyljettyjä ahvenia, jotka suolataan sopivasti. Kalat valutetaan ja kuivataan
200 g siansivua siivuina
suolaa siansivujen päälle ladottaessa



Kalakukon paistaminen
Kalakukon ympärille kiedotaan voipaperi ja sen päälle folio. Paistetaan 225C lämmössä 2 tuntia, jonka jälkeen lämpötila lasketaan 120 C:een ja paistetaan 4,5 tuntia. Lasketaan lämpötilaa 100 C ja paistetaan 2,5 tuntia.

Paras kukko ikinä!
Ei laulanut tämä kukko!

Huom! Puinen pakki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti