torstai 19. joulukuuta 2013

Helppo ja maukas viikuna-portviinikakku

Ostin uuden kakkuvuoan ja sen kunniaksi leivoin suussasulavaaa ja helppotekoista viikuna-portviinikakkua, joka on myös oikein sopiva joululeivonnainen.


Viikuna-portviinikakku, 175 C/n. 50 min

200 g kuivattuja viikunoita
1,5 dl portviiniä
200 g rasvaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta


Leikkaa viikunat pieniksi ja marinoi portviinissä yli yön. 

Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja fariinisokeri
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
Lisää viikuna- portviiniseos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti