maanantai 7. toukokuuta 2012

Makoisa suklaakääretorttu

Olen tehnyt suklaakääretortut 70-luvulta asti tällä samalla ohjeella, joka on peräisin 70-luvulta ruokaohjekerho "Mestarikokin" ohjeista. Reseptilaatikon päällä nököttävät silitysraudat ovat alkuaan Suomesta ja Sveitsistä. Sveitsissa on satsattu myös estetiikkaan.

Oikeanpuoleinen silistysrauta on Sveitsistä.

Suklaakääretorttu  225 C/ 4-5 min

3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hämmentäen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada vuokaa, levitä ja tasoita. Paista uunissa.




Levitä voipaperi pöydälle ja sirota sen päälle sokeria. Kumoa kypsä pohja paperille. Rullaa leivinpaperi pois. Jäähdytä. Valmista täyte.


75 g rasvaa voi tai margariini
1,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota

Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta vaniljasokerilla tai appelsiinimehulla. Levitä kakun päälle.


Aah!
Leipomisessa ei kauan mene ja aineetkin ovat niin tavallisia, että ne kaapista useinmiten löytyvät vieraiden tai suklaahimon yllättäessä.

2 kommenttia: