keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nopea Runebergintorttu

Kamppailin koko varhaisen aikuisuuden Runebergin tortun leipomisen kanssa. Oikean muotoisena säilyvän tortun leipominen ei ole ihan helppo (kaikenlaista on tullut kokeiltua). Meillä ei myöskään tykätä kostetuista tortuista, joita kaupan tortut tuppaavat olemaan.

Olen jo monen vuoden ajan tehnyt Runebergin tortun piirakkavuokaan. Todella helppo tehdä ja torttu on maukasta. Runebergin päivä on oikeaan aikaan vuodesta, koska torttuun voi murustaa joulusta jääneet ruskeat piparit.


Vadelmahillo kannattaa valmistaa itse pakastemarjoista (hillosokeria, marjoja ja vähän vettä, keitetään 15 min).

Runebergin torttu 150C/ 1 h, uunin alaosa

250g voimariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl ruskean piparin muruja
60 g mantelijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhoa
1 dl kermaa/ maitoa/ omenamehua

Päälle:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrute (tomusokeria ja vähän vettä)

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Murskaa piparit ja sekoita ne mantelijauheen, vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa.
Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita siihen lopuksi neste.
Ota kakku uunista ja jäähdytä. Nosta piirakan päälle vadelmakokkareet ja lisää tomusokerikuorrute vaikkapa teelusikalla

1 kommentti:

  1. Tuo piirakkavuokaidea onkin hyvä..hmm..idea. Runebergintortut ovat aivan ihania. Poikkesin talvisessa Suomessa ja napostelin niitä vähän varastoonkin.
    paskeriville

    VastaaPoista