Osso Buco lihat ostettiin oikeasta lihakaupasta ihan tuoreina. Lihan muhiessa syntynyt liemi oli kerrrassaan mainiota, siirappista.
Osso Buco, 175 C/ 2,5h
3 porkkanaa
1 palsternakka
juuriselleriä
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
5 iso naudan potkaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
3 rkl tomaattipyreetä
3-4 dl vettä
2,5 dl valkoviiniä
4 laakerinlehteä
0,5 tl valkopippuria
1 tl basilikaa
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
Kuvattu kynttilänvalossa |
Osso Bucon kanssa sopi kerrassaan mainiosti Sahramiriisi (HS, reseptit)
1 salottisipuli
2 rkl voita
1 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä
1 ps sahramia
1 dl sherryä
5 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 dl parmesaania
2 rkl sitruunanmehua
Kuumenna kattilassa voi ja öljy, kuullota sipulisilppua ja risottoriisiä n. 5 min. Sekoita joukkoon sahrami ja sherry. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes sherry on imeytynyt. Lisää kuumaa kasvislientä aina noin 1 dl kerrallaan, kunnes liemi on imeytynyt.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kun riisit ovat vielä al dente, lisää joukkoon kerma, parmesanraaste ja sitruunamehu. Kypsennä vielä pari minuuttia.
Jälkiruoaksi kahvin kanssa maistui täpäkkä jäädytetty suklaatorttu (Koti ja Keittiö). Maku on todella suklaisen täyteläinen.
Pohja
12 piparia
50g voita sulatettuna
Murenna piparit ja yhdistä voisula joukkoon, painele seos irtopohjavuokaa (halk. 24 cm) ja nosta kylmään.
Täyte
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa'2 dl tomusokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparimaustetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kuohukermaa
Onpa teillä ollut herkut!
VastaaPoistaJoo, ja kaikki kynttilänvalossa. Tunnelma ja hyvä ruoka on ihana yhdistelmä.
VastaaPoista