Kakkuluoteessa on paistollisesti hieman epäselvä kohta. |
500g ricottajuustoa
4 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
250g sokeria
1 tl kanelia
2 sitruunan (luomu) raastettua kuorta
5 rkl sitruunan mehua
Notkista ricotta ja vatkaa se keltuaisten kanssa. Sekoita joukkoon jauhot, sokeri, kaneli, sitruunankuoriraaste ja -mehu. kun seos on tasaista kääntele joukkoon varovasti kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Kaada seos voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 25 cm. Kypsennä 180 C uunissa noin 40 min, kunnes vanukas on kiinteytynyt. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Ricottajuuston voi korvata: 150g maustamatonta Hovi juustoa + 2 purkillisela smetanaa
Kyllä maistuisi hyvältä!
VastaaPoista