lauantai 17. joulukuuta 2011

Mamsellin piparit


Mamsellien 70-luvun ohje kirjoitettu pahvikortille, joka somistunut siirappi- yms. tahnoilla. Teen mamselleja pääasiassa jouluksi, vaikka ne eivät joulupipareilta tunnukaan. Parhaat mamsellit ovat melko paksuja, ja sisus pehmeää. Rapeaksi paistetut eivät ole niin hyviä.

Mamsellin piparit

125 g voimariinia
1,5 dl sokeria

1 dl siirappia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
1,5 tl hienonnettua maustepippuria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita siirappimausteseos ja lämmitä seosta hetken. Lisää taikinaan muna, jauhot ja siirappiseos (lämmin ei enää kuuma). Sekoita taikina mahdollisimman nopeasti. Anna kovettua tai leivo heti. Nosta pellille nokareita ja paina kädellä vähän lyttyyn. paista 8-10 min 225 asteisessa uunissa. piparit nouset ensin pulleiksi ja kun ne laskevat takaisin pellin pintaan on aika ottaa pelti uunista.


Mamsellit ovat nousseet ja kohta ne laskeutuvat.


Ihanaa glögin tai kahvin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti