Ihaile rukiista jauhoseosta! |
Hellu osti kaksi uutta metallista muottia. |
Pipareita riittää, tässä on vasta puolet. |
Hellu malttoi koristella kokonaista 4 piparia, jonka jälkeen oli pakko siirtyä maistelemaan.
Kuka lie haukannut palan tuostakin piparista? |
Rukiiset piparit/ 200 C, 6-8 min
2 dl siirappia
2 dl (tummaa) sokeria
1 pss/ 6 tl piparkakkumaustetta tai (1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta, 1 tl neilikkaa, 2 tl kaardemummaa)
300 g voita tai margariinia
2 kananmunaa tai 1 dl appelsiinimehua
1 dl kermaa
2-3 tl soodaa
8 dl erikoisvehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen rasva ja sekoita välillä, kunnes rasva on sulanut. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat (tai mehu), kerma ja jauhoseos+sooda. Laita jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti