Tämä on ihan normaali sekoitusvaiheen pintajännitysilmiö. |
Suklaavanukkaan ohje on peräisin 80-luvun alusta, jolloin mikroaaltouunit olivat harvinaisempia kuin nykyään. Olen tehnyt jälkiruokaa säännöllisesti vuosien varrella ja aina se maistuu yhtä hyvältä.
Suklaavanukas
7,5 dl kevytmaitoa tai kauramaitoa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa
(1 rkl pikakahvijauhetta)
1 dl maissijauhoa
Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa, joka siirretään mikroaaltouuniin. Tehot täysille (750 kW) ja aika 10 min. Sekoitetaan aluksi 2 minuutin välein ja lopuksi, kun vanukas alkaa sakeutua 1 min välein. Se on siinä!!
Lapsenlapsi tykkää vanukkaasta, kun pikakahvijauhe jätetään pois.
Arabian Linnea- vati 50-luvulta. |
Ihana ohje .... ja tutun näköinen vati. Onko se oikeasti sama astia, joka meillä olli kotona?
VastaaPoistaKyllä on!
VastaaPoista