Juureslaatikon raaka-aineet. |
Juurekset kuorin liikkuvateräisellä kuorimella, joka on ollut suosikkini jo 36 vuotta eli siitä lähtien, kun tapasin mieheni. Hän on nimittäin liikkuvateräisen vannoutunut kannattaja. Yritin tuoda huusholliin oman kiinteäteräiseni, mutta tajusin hyvin nopeasti, että tässä kohdassa oli annettava periksi. Enkä ole katunut valintaani. Baselin keittiössä taitaa olla se ensimmäinen yhteinen metallinen kuorimaveitsi, kuvassa nykyinen suosikkini, sveitsiläistä pienteollisuutta parhaimmillaan.
3 porkkanaa
4 perunaa
1/4 lanttua
3/4 palsternakka
1 punasipuli
1/2 brokkoli
1/2 brokkoli
2,5 dl ruokakermaa "3 sipulia"
soijakastiketta
Paloittele juurekset ja lado kerroksittain voideltuun uunivuokaan
Kypsennä uunissa 200 C, 1 tunti
Jälkiruoaksi söimme pannukakkua vaahterasiirapin ja melko vanhan mansikkahillon kera. Mansikkahilloa uskaltauduin maistamaan, kun rohkea vieraani näytti esimerkkiä.
Kuvasta päätellen mukana on vielä brokkolia. Kiitos hyviä kasvisruokia tarvitaan.
VastaaPoistaNäin on! Kiitos tarkkasilmäinen lukijani. Brokkoli on tärkeässä roolissa, paitsi värin myös maun suhteen.
VastaaPoistaTämä näyttää todella hyvältä. Käy vegaanillekin, kun korvaa ruokakerman soijakermalla.
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta, täytyy kokeilla vaikka GoGreenillä.
VastaaPoistaKiva kuulla, isä, että maistui!
VastaaPoista