keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Herkullinen uunijuureslaatikko

Juureslaatikon raaka-aineet.
Minulla oli tänään mieluinen lounasvieras, jonka tiedän nauttivan kasvisherkuista. Tein juureslaatikkoa, joka yllätti tekijänsä helppoudellaan ja suussa sulavalla maullaan.

Juurekset kuorin liikkuvateräisellä kuorimella, joka on ollut suosikkini jo 36 vuotta eli siitä lähtien, kun tapasin mieheni. Hän on nimittäin liikkuvateräisen vannoutunut kannattaja. Yritin tuoda huusholliin oman kiinteäteräiseni, mutta tajusin hyvin nopeasti, että tässä kohdassa oli annettava periksi. Enkä ole katunut valintaani.  Baselin keittiössä taitaa olla se ensimmäinen yhteinen metallinen kuorimaveitsi, kuvassa nykyinen suosikkini, sveitsiläistä pienteollisuutta parhaimmillaan.

3 porkkanaa
4 perunaa
1/4 lanttua
3/4 palsternakka
1 punasipuli
1/2 brokkoli
2,5 dl ruokakermaa "3 sipulia"
soijakastiketta

Paloittele juurekset ja lado kerroksittain voideltuun uunivuokaan



Kypsennä uunissa 200 C, 1 tunti


Jälkiruoaksi söimme pannukakkua vaahterasiirapin ja melko vanhan mansikkahillon kera. Mansikkahilloa uskaltauduin maistamaan, kun rohkea vieraani näytti esimerkkiä.



5 kommenttia:

  1. Kuvasta päätellen mukana on vielä brokkolia. Kiitos hyviä kasvisruokia tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Näin on! Kiitos tarkkasilmäinen lukijani. Brokkoli on tärkeässä roolissa, paitsi värin myös maun suhteen.

    VastaaPoista
  3. Tämä näyttää todella hyvältä. Käy vegaanillekin, kun korvaa ruokakerman soijakermalla.

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta, täytyy kokeilla vaikka GoGreenillä.

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla, isä, että maistui!

    VastaaPoista